Transformator de izolare 7000W 230V - VICTRON Energy

Transformatorul de izolare elimină orice continuitate electrică între puterea AC de la mal și barcă. Este esențial pentru siguranță și elimină necesitatea izolatoarelor galvanice și a alarmelor de polaritate.

ITR000702001
Pret:  

5 901,02 lei

-708,12 lei

PRP: 6 609,14 lei Acesta este Pretul Recomandat de Producator.
Pretul de vanzare al produsului este afisat mai sus.

 Disponibil la comanda
    Garantie: 5 ani Garantie pentru persoane juridice: 60 luni. Produsele vandute pe site-ul HobbyMall.ro sunt originale si beneficiaza de garantie de la producator
Adauga in wishlist

Nu se acorda puncte de loialitate pentru produsele aflate in promotie.

Transformator de izolare 7000W 230V - VICTRON Energy

Siguranța și prevenirea coroziunii galvanice

Transformatorul de izolare elimină orice continuitate electrică între puterea AC de la mal și barcă. Este esențial pentru siguranță și elimină necesitatea izolatoarelor galvanice și a alarmelor de polaritate.

Siguranța este considerată de la sine înțeleasă în cazul unei instalații normale pe uscat. Se va arde o siguranță sau un GFCI (Ground Fault Current Interruptor) se va declanșa în cazul unui scurtcircuit sau a unei scurgeri de curent la masă. Conectarea firului de împământare al sursei de pe mal la părțile metalice ale ambarcațiunii va duce la coroziune galvanică (vezi mai jos). Aducerea la bord numai a firului sub tensiune și neutru duce la o situație nesigură, deoarece GFCI nu va funcționa și nici o siguranță nu se va arde în cazul unui scurtcircuit la o piesă metalică a navei.

Coroziunea galvanică apare atunci când două metale diferite în contact electric sunt expuse simultan la un fluid conductor de electricitate. Apa de mare și, într-o măsură mai mică, apa dulce sunt astfel de fluide. În general, aliajul mai activ al cuplului corodează de preferință, în timp ce materialul mai puțin activ (mai nobil) este protejat catodic. Viteza de coroziune galvanică este o funcție de mai multe variabile, inclusiv rapoartele de suprafață, conductivitatea fluidului, temperatura, natura materialelor etc.

Este o neînțelegere că coroziunea galvanică are loc numai în carcasele din metal și aluminiu. De fapt, poate apărea pe orice barcă de îndată ce o parte metalică (axul și elicea) intră în contact cu apa. Coroziunea galvanică vă va dizolva rapid anozii de sacrificiu și va ataca arborele, elicea și alte părți metalice în contact cu apa, de îndată ce barca este conectată la sursa de pe mal.

Prin urmare, ar putea fi tentant să nu conectați conductorul de împământare: acest lucru este totuși extrem de periculos, deoarece GFCI nu va funcționa și nici o siguranță nu va arde în cazul unui scurtcircuit la o piesă metalică a navei.

Cea mai bună soluție pentru a evita coroziunea galvanică și în același timp a preveni orice situație nesigură este instalarea unui Transformator de izolare pentru conectarea la sursa de pe mal.

Transformatorul de izolare elimină orice continuitate electrică între puterea de la mal și barcă. Tarmul puterea este alimentată pe partea primară a transformatorului, iar nava este conectată la secundar.
Transformatorul de izolare izolează complet barca de pământul de la mal. Prin conectarea tuturor pieselor metalice la ieșirea neutră de pe partea secundară a transformatorului, un GFCI se va declanșa sau o siguranță se va arde în cazul unui scurtcircuit circuit.

Pornirea soft este o caracteristică standard a unui transformator de izolare Victron Energy. Acesta va preveni siguranța de alimentare de la mal
de la suflare din cauza curentului de pornire al transformatorului, care altfel ar avea loc.

De asemenea, se recomanda, pentru siguranta optima, conectarea la masa a neutrului secundar al transformatorului când barca iese din apă.

3600 Watt Auto 115/230 V

Acest model va trece automat la alimentarea de 115 V sau 230 V, în funcție de tensiunea de intrare.
Alimentare 88 V – 130 V: comută la alimentare de 115 V
Alimentare 185 – 250 V: comută în domeniul de alimentare de 230 V.
Notă: Tensiunea de intrare AC este crescută cu un raport de 1:1,05 la ieșirea AC.

Specificatii:

  • Greutate: 28 kg
  • Dimensiuni: 218 × 258 × 362 mm
  • Marca: Victron Energy
Evaluare:
0 1 2 3 4
0/5
Bazata pe 0 review-uri
Filtre:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

Livrare prin curier rapid

Livrăm coletele prin rețeaua de curierat rapid Fan Courier, în toată Romania.

Livrarea produselor se face în 24-72 ore de la confirmarea comenzii în zonele de acoperire ale Fan Courier. Pentru localitățile care nu se află în aria de acoperire, Fan Courier va percepe o taxă suplimentară ce poate fi verificată aici. Taxa de transport suplimentară va fi comunicată telefonic de unul din operatorii HobbyMall.ro în momentul confirmării comenzii.

Costul livrării:

  • pentru comenzi cu o valoare mai mică de 299 lei taxa de transport este de 17 lei.
  • pentru comenzi cu o valoare mai mare de 299 de lei, livrarea este gratuită, în limita a 10 kg/colet.

Pentru coletele care depăsesc dimensiunile standard admise de Fan Courier (Lungime 60 cm/Lățime 50 cm/Înălțime 30cm sau coletele care depăsesc 10kg), costul transportului va fi comunicat telefonic de către operatorul HobbyMall.ro în momentul confirmării comenzii, dacă va fi cazul.

Ridicare de la sediul Hobby Mall

Puteţi ridica comenzile de la sediul nostru din Bd. Theodor Pallady nr. 287, cladire 4A, etaj 1, sector 3, București, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-18:00.

Nu se pot ridica de la sediul HobbyMall.ro coletele mai mari de 10 kg sau cu dimensiuni mai mari de 60cm X 50cm X 30cm (Lungime X Lățime X Înălțime).

Nu se percepe taxă de transport pentru comenzile ridicate de la sediul nostru.

Modalități de plată:

  • Plata online cu cardul de credit/debit
  • Plata online în rate cu cardul Avantaj (emis de Credit Europe Bank)
  • Plata cu cardul bancar, la sediul nostru (POS ING Bank)
  • Plata prin virament bancar (OP). Pentru această modalitate de plată vă rugam să solicitați trimiterea facturii proforme. Livrarea se va face dupa confirmarea efectuării plății
  • Plata numerar, la sediul nostru
  • Plata la livrare, cu numerar, ramburs