Nu pastra sacul de dormit in husa de compresie pentru perioade lungi. Sacul de dormit se lasa intins daca beneficiati de spatiu sau se tine in husa de transport, sau husa de compresie cu necomprimata.
Nu uita sa-ti aerisesti sacul de dormit dupa fiecare utilizare. Tine minte, corpul uman cedeaza pana la 1/3 litri de transpiratie in timpul noptii.
Folosirea lenjerei speciale pentru sacul de dormit este recomandata pentru prelungirea vietii acestuia, crescand in acelasi timp si efectul de incalzire.
Nu rula sacul de dormit atunci cand il introduci in husa de compresie. Incepe sa-l 'indesi' in husa cu zona de la picioare si incearca introducerea in mod egal in interiorul husei. Aceasta metoda va prelungi viata si performantele materialului izolator.
Spala sacul de dormit numai daca este necesar. Daca este foarte murdar, miroase ori daca umplutura incepe sa se grupeze atunci poti incerca metodele de mai jos.
Cum se spala sacul de dormit cu umplutura de puf natural:
Prima metoda este masina de spalat (modul delicat la 30oC) si doar daca capacitatea masinii este de cel putin 7Kg (masinile de uz casnic NU au capacitate mai mare de 5Kg), folosind numai detergentii speciali pentru puf.
Metoda manuala, se realizeaza prin umplerea cazii cu apa calduta, adaugarea detergentului special pentru puf si introducerea sacului cu fermoarul inchis in cada. Se scufunda usor sacul apoi se ridica lasand apa si detergentul sa-si faca treaba. Se goleste cada si sacul se preseaza usor de la piciore inspre cap pentru eliminarea apei. Se scoate sacul de dormit intr-un cos de rufe, apoi se umple cada cu apa fara detergent si se incepe faza de clatire prin scufundare si schimbare a apei din cada pana ce detergentul dispare complet de pe sac.
Uscarea sacului de dormit cu puf se face prin intindrea acestuia pe un uscator cu suprafata mare (la fiecare 30 de minute se apasa usor zonele in care puful s-a strans la un loc, apoi dupa 4 ore asezati puful din zonele de aglomerare lovindu-l usor cu palma si in cele din urma dupa doua zile il puteti scutura pentru ca este aproape uscat). Timpii sunt calculati pentru saci de dormit de iarna cu umplutura de puf de 1Kg, pentru sacii de vara scadeti timpul in raport cu greutatea umpluturii.
A doua metoda este uscarea cu ajutorul dispozitivului automat (uscator cu capacitate de minim 7Kg) la o temperatura de maxim 30oC, cu mentiunea ca trebuie verificat interiorul masinii pentru a nu exista zone foarte fierbinti ce pot topi materialul exterior al sacului si se recomanda introducerea unor mingii de tenis in interior pentru distribuirea egala a umpluturii in timpul uscarii. Sacul este uscat atunci cand nu se mai simt aglomerari de puf.
Cum se spala sacul de dormit cu umplutura sintetica:
Prima metoda este masina de spalat (apa poate avea temperatura cuprinsa intre 30oC si 60oC VERIFICATI CU ATENTIE ETICHETA PRODUSULUI!) si numai daca capacitatea masinii este de cel putin 7Kg (masinile de uz casnic NU au capacitate mai mare de 5Kg), folosind detergent special pentru acest tip de umplutura sau detergent normal nu foarte dur, NU FOLOSITI BALSAM!
Metoda manuala, se realizeaza prin umplerea cazii cu apa calduta, adaugarea detergentului si introducerea sacului cu fermoarul inchis in cada pentru spalare.
Uscarea se face fie cu ajutorul dispozitivului automat (uscator) la o temperatura de maxim 30oC, cu mentiunea ca trebuie verificat interiorul masinii pentru a nu exista zone foarte fierbinti ce pot topi materialul exterior al sacului si se recomanda introducerea unor mingii de tenis in interior pentru distribuirea egala a umpluturii in timpul uscarii.
Daca nu se foloseste uscatorul timpul aproximativ de uscare a unui sac de dormit cu umplutura sintetica este de 24 de ore.
Pierderea pufului.
Pentru a se putea aerisi (pentru a respira) materialele din care sunt realizati sacii de dormit sunt poroase, acest lucru poate conduce inevitabil la patrunderea elementelor mici de puf in acesti pori si migrarea lor catre exteriorul sacului. Este important sa intelegeti ca acest lucru nu inseamna ca tesatura sau sacul sunt defecte, este o situatie normala in cazul elemetelor mici de puf. In acest caz cea mai buna solutie este incercarea de a trage puful in interiorul sacului de unde a iesit, NU TRAGETI PUFUL AFARA, deoarece de obicei aceste elemente de puf pot fi atasate de altele si astfel prin tragerea unia afara pot iesi mai multe. Dupa ce s-a tras puful inapoi in interiorul sacului fibrele din zona orificiului se vor aseza la loc sau le puteti ajuta prin masarea usoara a zonei.
Nu exista saci de dormit cu umplutura de puf care sa nu aiba pierderi minime de puf, aceasta nu este o problema atata timp cat se incearca tragerea pufului inapoi in sac, scoaterea acestora din sac in cantitate mare poate duce la aparitia de goluri in izolatie si poate dauna performatelor sacului de dormit.
Timp de 14 zile poti opta pentru inlocuirea sau returnarea produselor.
Pentru comenzi cu o valoare mai mare de 299 de lei, livrarea este gratuita, oriunde in tara!*
Plata online cu cardul bancar in conditii de securitate la cele mai inalte standarde.
Copyright © 2015-2024. HobbyMall – Free Time Accesories